Het huis staat op een heerlijke plek, maar was erg oncomfortabel: In de zomer was het te warm, en in de winter te koud. Het gas- en energiegebruik was erg hoog.

Omdat de dakpannen aan vervanging toe waren en we zonnepanelen wilden, vroegen we aan een leverancier van zonnepanelen om advies. Hij adviseerde om eerst een goed plan te maken.

Met een adviseur hebben we een compleet integraal plan gemaakt. De keuze viel op “inpakken” aan de buitenzijde.

Om een eerste indruk te krijgen van de zwakke plekken van het huis zijn er thermografie-opnames gemaakt  Vervolgens is een nulmeting van de luchtdichtheid gedaan. Tezamen met de rooktesten wezen de blowerdoor-testen feilloos de zwakke plekken van de schil aan.

De renovatie is begin augustus 2017 begonnen met de sloop van de schoorsteen die we niet meer nodig hebben: het is een koudebrug naar binnen en houdt de zon van het dak. Het dak is vernieuwd met geïntegreerde zonnepanelen. De fundering is van buitenaf ingepakt, net als de gevels.  De spouw en de beganegrond vloer zijn na-geisoleerd.

Daarnaast is een luchtwater warmtepomp met 300 liter boilervat en een fluisterstille WTW geïnstalleerd.

Na de oplevering in oktober van een comfortabel en gezond huis, mag het met recht een Plushuis genoemd worden: Toekomstbestendig zonder gas én energiepositief (met zelfs genoeg stroom van eigen dak voor de elektrische auto)!

Kijk voor meer informatie op www.plushuis.nu/plushuis-oosterbeek of op https://duurzamehuizenroute.nl/woning/vrijstaande-woning-1963-oosterbeek