Wil je weten welke maatregelen je kunt nemen tegen wateroverlast, hitte en/of droogte? Of meer informatie over subsidiemogelijkheden of tips voor een klimaatbestendig tuinontwerp? Dan ben je daar aan het juiste adres.

Weersextremen

“We krijgen ook in Arnhem steeds meer te maken met weersextremen door klimaatverandering. De afgelopen zomers waren extreem warm en we hebben de afgelopen jaren te kampen gehad met tijden van droogte. Door het heuvelachtige landschap dat onze gemeente zo mooi maakt, hebben lagergelegen wijken bij hevige buien helaas last van veel afstromend regenwater. Gelukkig zijn er allerlei maatregelen die zowel de gemeente als burgers kunnen nemen om met deze gevolgen van klimaatverandering om te gaan. Van kleinere maatregelen zoals het aansluiten van een regenton en het weghalen van tegels tot grotere maatregelen zoals het aanleggen van een groen dak of het planten van bomen; er zijn tal van mogelijkheden”, weet Platform Arnhem Klimaatbestendig.

Vergroenen

“Het vergroenen van onze leefomgeving is zowel goed tegen hitte als droogte als wateroverlast. Meer groen heeft daarnaast nog andere voordelen: het is goed voor de biodiversiteit, zuivert de lucht en heeft een positieve invloed op onze fysieke en psychische gezondheid. Het vergroenen van de buurt wordt daarnaast vaak als een leuke en verbindende activiteit gezien. Er zijn zeer actieve bewonersgroepen in onder andere het Spijkerkwartier, het Arnhemse Broek, Malburgen en Rijkerswoerd, die samen zorgen voor een groenere en leefbaardere stad.”

Arnhem Klimaatbestendig helpt

Platform Arnhem Klimaatbestendig maakt het klimaatbestendiger maken van de leefomgeving makkelijk en behapbaar door stappenplannen, tips en verwijzingen naar lokale ondernemers. Het Platform organiseert Klimaatcafés, online programma’s en ondersteunt initiatieven met materialen zoals de Watertafel en de Klimaatregelenborden.

Lees meer op: www.arnhemklimaatbestendig.nl