Warmtewandelingen in coronatijd gaan anders dan anders. Normaal gesproken lopen alle deelnemers mee naar alle huizen en steken zij ook wat op van elkaars huizen en de betreffende warmtebeelden. Nu gaat het wat anders.

De buurtcoördinator heeft een grotere rol gekregen, hij/zij is het aanspreekpunt en verdeelpunt van de beelden.

Niemand van de deelnemers (uitgezonderd de buurtcoördinator) loopt meer mee van adres tot adres. De bewoners wachten tot er aangebeld wordt door de warmtescanspecialist, hij/zij maakt 2 tot 3 beelden van de buitenzijde van de woning vervolgens gaan de specialiste en de buurtcoördinator naar het volgende adres en belt aan. De achterkant van de woning kan alleen worden gefotografeerd als die direct bereikbaar is. I.v.m. de avondklok wordt de tijd vervroegd om te zorgen dat iedereen weer voor 21.00 uur thuis kan zijn.

Verder is het natuurlijk van belang het coronaprotocol van het ELMG goed in de gaten te houden zodat iedereen veilig mee kan doen.

Op een later moment kan de warmtescan specialist eventueel via Zoom (of een andere programma) toelichting geven op de beelden. Dit kan op aanvraag.