Sinds dit jaar kunnen huiseigenaren in Arnhem, Renkum, Rheden en Rozendaal die aangesloten zijn bij een VvE nu ook kosteloos terecht bij het ELMG. Deze taak was voorheen ondergebracht bij het VvE Energieloket Gelderland, maar dit loket is opgeheven en de Provincie heeft deze opdracht inmiddels ondergebracht bij alle lokale energieloketten.

Indien je bent aangesloten bij een VvE en duurzame plannen hebt, adviseren wij je om je eerst te oriënteren op onze website ELMG. Kijk bijvoorbeeld bij Mijn Energievraag voor antwoorden op je vraag. Heb je al een specifiek onderwerp waar je meer over wilt weten, kijk dan bij VvE Mogelijkheden.

Heeft jouw VvE echter al concrete plannen, dan staat de AdviesBrigade voor je klaar. De AdviesBrigade werkt samen met  Energieloket Midden Gelderland om VvE’s te helpen die al gerichte plannen hebben voor hun appartementencomplex. De adviseurs geven VvE-besturen of -commissies voorlichting over de kansen, voordelen en mogelijkheden van verduurzaming en helpen VvE’s om tot besluitvorming te komen over concrete maatregelen voor het verlagen van het energiegebruik en de kosten ervan.

De adviseurs helpen bij de opdrachtverlening door de VvE voor een Energieadvies en begeleiden het bestuur van VvE’s bij de besluitvorming over de uitkomsten daarvan. Voor deze adviesmogelijkheden kunt u contact opnemen met het ELMG via 085 303 06 70 of de AdviesBrigade via 026 312 79 73.