Sinds juni staan de elektrische deelauto’s van Wedrivesolar en Mywheels in Angerenstein, dus de eerste gebruikservaringen zijn bekend. En die zijn zeker positief! Reserveren via de app is eenvoudig, wijzigen flexibel, de auto’s zijn prettig in gebruik en de kosten gunstig. Een gebruiker berekende in juli 897 km gereden te hebben en betaalde hiervoor inclusief abonnement €250. Dat is dus inclusief laden! Een stuk goedkoper dan hij kwijt zou zijn aan belasting, afschrijving, verzekering, onderhoud en benzine.

Het is nu alleen hopen dat er snel meer gebruikers en daarmee auto’s bijkomen; dan is er altijd wel een auto beschikbaar. Hoe meer mensen, hoe meer deelauto’s (en hopelijk minder benzineauto’s), hoe meer keuze. En dat hoeft niet alleen in Arnhem-west of Angerenstein. Zou het niet mooi zijn als er een Arnhems netwerk komt van elektrische deelauto’s? Is er in je eigen wijk geen auto, dan loop of fiets je naar de wijk ernaast. Heb je meteen wat beweging te pakken. Met meer deelauto’s zijn er bovendien minder eigen (benzine) auto’s nodig en is er meer ruimte in de straat voor groen en veilig spelen. Wacht dus niet tot de elektrische auto goedkoper wordt. Je kan nu al aan de slag met het vergroenen van je vervoerskilometers. Wil je meer weten over hoe Angerenstein dit heeft aangepakt? Neem contact op met de initiatiefgroep Elektrische deelauto Angerenstein via e.deelauto.angerenstein@gmail.com. Ook interessant is de workshop “Een deelauto in je wijk, zet zelf de eerste stap” tijdens de Aftersummerschool van de Leefbaarheidsalliantie op maandagavond 21 september. Meer weten? https://www.spectrumelan.nl/agenda/after-summer-school

En de initiatiefnemers in Angerenstein? Die gaan door met andere zaken want er is altijd wat te doen om de wereld duurzamer te maken. Met Herenboeren Arnhem-noord bijvoorbeeld (zie: www.facebook.com/herenboerenarnhemnoord/) en met een inkoopactie voor groene daken en een klimaatbestendig tuinadvies.