De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en de Vereniging Elektrische Rijders (VER) presenteerden onlangs de uitkomsten van het 'Nationaal Elektrisch vervoer- en berijdersonderzoek'. Het onderzoek leverde nieuwe inzichten op over elektrische rijders. Er waren 1700 respondenten.

De elektrische rijder is politiek niet links of rechts en is niet ouder of grijzer dan de gemiddelde autobezitter, zo blijkt onder meer uit het onderzoek. De rijders stemmen het meest VVD, GroenLinks en D66.

Elektrische auto is hoofdauto
De meeste rijders gebruiken hun elektrische auto als primaire auto. 39 procent heeft zelfs geen andere auto. Van de privé-nieuwkopers reed 38% hiervoor geen nieuwe auto. Voor de private lease-rijders is dat zelfs 57%.

Volgende auto elektrisch
93% van de elektrische rijders geeft aan dat de volgende auto ook een elektrische is. 72% voelt zich ambassadeur voor elektrisch rijden en 52% laat anderen in hun elektrische auto rijden. Elektrische rijders krijgen veel vragen over hun ervaring met elektrisch rijden.

Uit eerder onderzoek van de ANWB bleek dat een van de belangrijkste redenen om elektrisch te gaan rijden te maken heeft met het enthousiasme van vrienden, familie en kennissen met een elektrische auto.

Meer weten? Kijk op https://www.rvo.nl/actueel/nieuws/93-bestuurders-elektrische-auto-wil-el...