FINEO-glas is veel méér dan glastechnologie. Het is puur wooncomfort. Want deze baanbrekende vacuüm isolerende beglazing zet niet alleen verbluffende energieprestaties neer. 
Het combineert ook uitzonderlijk hoge thermische isolatie met een indrukwekkende geluidsdemping én een ongeziene duurzaamheid. Hierdoor overtreft FINEO-glas makkelijk de prestaties en de levensduur van gewoon isolatieglas.

Tot dusver was het zo, dat er bij woningisolatie meestal triple glas gebruikt werd en dat betekende dat de kozijnen daarop aangepast moesten worden. Niet zelden een argument om toch nog maar even te wachten. Bovendien veranderde door de toepassing van triple glas vaak het aanzien van de woning, waarbij het er helaas niet altijd mooier op werd. Zeker bij monumentale bouw was dit vaak het grootste struikelblok.

Gelukkig staan de ontwikkelingen op het gebied van verduurzaming en comfort niet stil en is er nu Fineo-glas, waardoor het aanzien van uw woning onveranderd blijft. Daarbij heeft Fineo-glas  dezelfde isolatiewaarde als triple-glas.

Fineo-glas heeft namelijk de dikte en uitstraling van enkel glas, maar bestaat in werkelijkheid uit twee lagen glas met daartussen minuscule afstandhouders. De dunne ruimte tussen de twee glaslagen is vacuümgetrokken en rondom keramisch afgedicht, waardoor de isolatiewaarde tot 30 jaar gegarandeerd kan worden.