De gemeente Rheden wil een duurzame gemeente zijn en zijn verantwoordelijkheid nemen in het klimaat- en energievraagstuk.

De Rhedense klimaataanpak

De gemeente Rheden wil in 2040 energieneutraal zijn. Alle energie die dan nog gebruikt wordt voor wonen en werken, is dan van duurzame herkomst. Opgewekt, zo veel mogelijk binnen de eigen gemeentegrens, zonder fossiele brandstoffen. Een grote opgave ligt er in de gebouwde omgeving. Vooral in de bestaande woningen is het geen eenvoudige opgave om in iets meer dan 20 jaar energieneutraal te worden. Gelukkig zijn er steeds meer mogelijkheden om als particuliere woningeigenaar de eerste stappen naar energieneutraliteit te zetten.

Om deze ambitie te bereiken werken we veel samen met inwoners, ondernemers, wijkinitiatieven en andere gemeenten. Volg gemeente Rheden via twitter, Facebook of abonneer je op de nieuwsbrief van de gemeente. Stuur daarvoor een mail naar energiek@rheden.nl o.v.v. aanmelden nieuwsbrief.

Met vragen over de warmtevisie kunt u terecht bij het adviesteam Klimaat via energiek@rheden.nl

Wilt u weten wat er in uw wijk speelt of hoe u mee kunt doen? Neem dan contact op met het buurtinitiatief bij u in de buurt: