Het Energy Café is het inspirerende ontmoetingsmoment dat tweemaandelijks wordt georganiseerd op de derde donderdag van de maand.

Het Energy Café op 21 november gaat over vragen als: hoe krijgen we meer mensen aan het werk in de energiesector, hoe leiden we mensen hiervoor op en hoe werken we hierin samen?  Wij zijn deze keer te gast bij Liander in Duiven.

Rolf Deen (Manager Technische Bedrijfsschool Liander) vertelt hoe Liander mensen werft én opleidt terwijl er een groot tekort is aan technisch personeel. Sleutel hierbij is samenwerken met partners in de regio om aankomende medewerkers state-of-the-art onderwijsprogramma’s te bieden, waardoor eerder gekozen wordt voor techniek. Zoals de samenwerking met de HAN binnen het Operational Network Trainee-programma dat zich richt op jonge Havisten, die naast het opdoen van theoretische kennis in de schoolbanken ook graag direct hun technische vaardigheden inzetten in de praktijk. 

Vervolgens neemt Sarah Detaille (Associate lector Regionale Arbeidsmarkt en Onderwijs van het Lectoraat HRM aan de HAN) ons mee in haar onderzoek naar toekomstbestendig onderwijs dat aansluit bij ontwikkelingen op de arbeidsmarkt alsmede hoe we het onderwijs kunnen laten aansluiten op de behoefte van technische bedrijven. Ze werkt daarbij samen met Sustainable Electrical Energy Center of Expertise (SEECE), dat zich inzet voor het opleiden van energieprofessionals. 

Jan Oosting van het Sustainable Electrical Energy Center of Expertise (SEECE) zal ingaan de aanpak van SEECE om samen met partners oplossingen te bieden voor het groeiend tekort aan technisch personeel in de energiesector. Twee voorbeelden: de hybride leeromgeving op IPKW waar studenten van de HAN met bedrijven en lectoraten aan energieprojecten samenwerken en het trainee-programma met Alliander samen. 

Tot slot komen enkele mensen op het podium voor een korte pitch met een oproep of hulpvraag aan het netwerk. 

Vanaf 16.00 uur word je door de gastvrouwen van Liander ontvangen in Duiven, om 16.30 uur start het inhoudelijk programma en vanaf 17.30 uur is er ruim tijd voor de netwerkborrel. Hierbij is er ook gelegenheid voor een rondleiding langs opleidingsplekken in het pand. Een echte aanrader!

Je bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn en neem vooral een introducé mee die geïnteresseerd is in ons netwerk.In verband met de voorbereidingen op locatie vragen wij je uiterlijk 14 november aan te melden voor het Energy Café bij Maud Wolf, maud.wolf@arnhem.nl

De locatie is Liander, Dijkgraaf 4 in Duiven.