Blijf op de hoogte over duurzame energie initiatieven in jouw omgeving en het laatste nieuws over energiebesparing, zonne-energie, isolatie, gasloos wonen en nog veel meer.

26/09/2021
Aan het begin van een nieuw seizoen zetten wij duurzaamheid en biodiversiteit weer graag en ouderwets gezellig op de agenda. Op 26 september organiseert Klingelklimaat, Rosandestroom en Groenwest Arnhem gezamenlijk de Dolle Duurzame Draken Dag.
09/10/2021
Duurzaamheidsmarkt Verzorgd door de Bibliotheek Veluwezoom
02/10/2021
Duurzaamheidsmarkt Verzorgd door de Bibliotheek Veluwezoom
23/08/2021
Groende daken
Word jij ook zo vrolijk van groene daken? Logisch, want het is een fantastische plek voor bijen, vogels en vlinders. Én het zorgt voor verkoeling en wateropvang.Dus kom in actie.  Alleen of nog liever samen met je buren.  Zo’n groendak is nu extra voordelig, omdat Natuur & Milieu in samenwerking met Het Groene Loket een mooi aanbod heeft samengesteld.
14/09/2021
Per 1 september 2021 is er een nieuwe subsidieregeling in Arnhem waarmee organisaties subsidie kunnen aanvragen voor een duurzaam energieproject in de gemeente Arnhem. Voor de volgende thema's kan subsidie worden aangevraagd:
14/09/2021
Met vragen over het klimaatbestendiger maken van je huis, tuin en buurt kun je per 1 september terecht bij het Inlooploket Klimaatadaptatie van Platform Arnhem Klimaatbestendig in Molenplaats Sonsbeek aan de Zijpendaalseweg 24A in Arnhem. Open op de woensdag van 13.00 tot 16.00 uur. Aanmelden is niet nodig.
14/09/2021
Voor een miljoen Nederlanders, eigenaren van een niet ál te oud vrijstaand huis of een 2-onder-1-kapwoning, loont het al snel om de muren te isoleren en een warmtepomp te kopen. Binnen tien jaar kan deze groep die groene investering terugverdienen, doordat hun energierekening daalt zonder gasgestookte cv-ketel en zonder warmteverlies door tochtkieren. Na tien jaar verdienen ze onder de streep geld door klimaatvriendelijk te wonen. Dat blijkt volgens Trouw uit nieuwe berekeningen door het gerenommeerde advieskantoor DWA.
08/10/2021
The Future of Us is een innovatief event over de energietransitie en circulaire economie. Een dynamisch online event met sprekers, netwerkmogelijkheden en veel innovatie. Ben jij geïnteresseerd in energietransitie, circulaire economie en innovatie? Meld je dan nu aan voor je online deelname en doe mee met de toekomst! 
12/09/2021
Angerenstein Toekomstbestendig en Duurzaam Paasberg organiseren samen een inspiratie-event over duurzaam wonen in de wijk. Hieronder een greep uit de activiteiten.Komt allen! Laat je verrassen, neem je buren mee en neem de volgende stap in duurzaam wonenWaar: Park Angerenstein, ca. 10 kramen in het grote veldWanneer: Zondag 12 september van 12:00 – 16:00Een event voor en door buurtbewoners, mede mogelijk gemaakt door Arnhem Aan. 
11/09/2021
Dit jaar wordt voor het eerst de Open Energiedag georganiseerd. Op zaterdag 11 september 2021 kunnen geïnteresseerden op bezoek bij een windturbine, een zonnepark, warmte-installatie of andere duurzame energieprojecten door heel Nederland. Ook bij Windpark Koningspleij kun je die dag tussen 12.00 en 16.00 uur een kijkje nemen.Uitzicht over het windparkDe initiatiefnemers van het windpark, leden van Rijn en IJssel Energiecoöperatie (REIJE), staan deze dag voor je klaar. Zij nemen je mee naar het talud langs de Pleijroute, waar je goed uitzicht hebt over het windpark in aanbouw.  Je hoort alles wat je wilt weten over het ontstaan en de bouw van de Arnhemse windmolens.
11/09/2021
Na anderhalf jaar van beperkingen, zijn we op Schaarsbergen wel toe aan een feestje! We kijken nu graag naar de toekomst, met een groen randje.
01/07/2021
Met de fietsaccu onder de arm treffen Bert en ik elkaar in Halte 2030 op de Oude Kraan 72 in Arnhem, de thuisbasis van Rijn en IJssel Energiecoöperatie. Bert is sinds een jaar of zes woonwensencoach voor het Energieloket Midden Gelderland (ELMG).

Pagina's