De Rhedense korfbalclub RHEKO heeft zonnepanelen laten plaatsen op het clubhuis, de Korf. De club wil op deze manier zijn steentje wil bijdragen aan een duurzame wereld. RHEKO staat midden in de maatschappij en heeft niet alleen sportiviteit en saamhorigheid, maar ook maatschappelijke verantwoordelijkheid hoog in het vaandel staan.

Om dit te financieren is een crowdfunding-actie opgezet. Deze actie liep van 1 januari tot eind maart 2016. Voordat de helft van de periode voorbij was, is het streefbedrag van € 15.000 reeds gehaald! Een fantastisch resultaat, met dank aan alle leden, sponsoren en andere crowdfunders.

Op 22 februari zijn de zonnepanelen in werking gezet en sindsdien zorgt RHEKO gedeeltelijk voor zijn eigen elektriciteit. Tijdens een feestelijke bijeenkomst op zaterdag 28 mei 2016 is de in gebruikname en het 55 jarig bestaan van RHEKO gevierd.

Daarnaast is er subsidie aangevraagd bij het Ministerie. De regeling energiebesparing en duurzame energie sportaccommodaties is hiervoor en geschikte subsidieregeling. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Intergemeentelijk Subsidiebureau.

De verduurzaming van RHEKO gaat inmiddels verder: er zijn ook een elektrische warmtepomp voor warm water, waterbesparende douchekoppen en zuinigere verlichting met ledlampen geïnstalleerd. Door de eigen opwekking van elektriciteit en de energiebesparende maatregelen zal RHEKO niet alleen groener, maar ook financieel krachtiger worden.