Er zijn verschillende manieren om jouw woning te verwarmen. Warmtepomp, gas, zonneboiler, stadsverwarming.  Check de mogelijkheden voor een bewuste keuze.

Een bewuste keuze uit de verschillende mogelijkheden van verwarming is lastig. Laten we je eerst geruststellen: je hoeft niet gedwongen de komende jaren je gasketel het huis uit te doen.

Het grootste deel van je energieverbruik in huis gaat op aan verwarming. Door efficiënt te verwarmen bespaar je dus snel veel geld. Tips om te besparen met verwarmen kan je bij de meest gestelde vraag en antwoorden vinden.

Het belangrijkste moment om hier echt wat aan te doen is wanneer je ketel aan vervanging toe is. Begin ruim een jaar van tevoren met oriënteren.  Het mooiste is wanneer je kan overstappen naar lage temperatuur verwarming. Dus ga je verbouwen, denk dan meteen aan hoe je in de toekomst wil gaan verwarmen! 

Voor investering in duurzame verwarming is subsidie beschikbaar. Tevens is er een PDF-pictogramchecklist over warmtepomp (juli 2018) voor het aanvragen van offertes.

Op ConsuWijzer.nl/energie vindt je onafhankelijk advies over vergelijkingssites voor de inkoop van energie.